Web Analytics Made Easy - Statcounter

باستان‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ایلام گفت: مهم‌ترین پیام اجتماعی شب یلدا در ایلام به‌جا آوردن صله‌رحم و احترام به بزرگترهای خانواده است ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۲ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

حبیب‌الله محمودیان باستان‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: ایلامیان نیز از قدیم‌الایام این شب را که همراه بابرکت، تندرستی، فراوانی، شادکامی و صله‌رحم است بزرگ داشته‌اند و مهم‌ترین پیام اجتماعی شب یلدا دورهم و به‌جا آوردن صله‌رحم و احترام به بزرگ‌ترهای خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مردم ایلام از دوران گذشته تا حالا شب یلدا را با متل گویی و داستان خوانی رستم و سهراب و به‌خصوص شاهنامه‌خوانی به زبان کردی سپری کرده‌اند این شب‌نشینی همراه با خوردن میوه‌های خارج از فصل و آجیل‌های محلی همچون «گردو، بادام و قیصی»، «گندم شیر»، «عصاره خرما و کنجد» و «حلوای خرما و کشک سائیده» است.

کاشان| برخورد قاطعانه با گرانفروشان شب یلدا؛ مردم گرانفروشی را اطلاع دهندجشنواره "شهر من فرهنگ من" به مناسبت یلدا در بیرجند برگزار شدیلدا در اردبیل گرفتار چشم و هم‌چشمی؛ درازی تجملات طولانی‌تر از بلندترین شب سال

این باستان‌شناس ادامه داد: چون فردای شب یلدا، روشنایی بر ظلمت غالب و روز طولانی می‌شود، ایرانیان تولد دوباره‌ی خورشید را که مظهر روشنایی است جشن می‌گیرند و از این فرصت نیز برای برطرف کردن کدورت‌ها بهره می‌گیرند.

وی ادامه داد: ایرانیان در طول دوران مختلف تاریخی، با تفکر و تدبر و اندیشه‌ی خود توانسته است نقش عمده‌ای در تحولات تمدنی و فرهنگی منطقه ایفا کند، فرهنگ و تمدنی که دارای ارزش‌ها هنجارهای متعالی انسانی بوده است و مردمان این سرزمین در دوران مختلف تلاش کرده‌اند تا در همه‌ی احوال، نماد هنر و تمدن برای ساکنان نجد ایران و تمدن‌های هم‌جوار باشند.

محمودیان تصریح کرد: بیشتر جشن‌ها و آئین‌های ایرانیان در طول دوره‌های مختلف، نماد وحدت، همدلی، شادابی، عطوفت و مهربانی بوده است و ایرانیان در دوره‌ی اسلامی نیز با پذیرش اسلام بزرگ‌ترین خدمات را به علم، هنر، فرهنگ و تمدن اسلامی ارائه کرده‌اند.

وی گفت: علما، دانشمندان و هنرمندان ایرانی در قرون اولیه‌ی اسلامی سهم بزرگی در غنای فرهنگ و تمدن اسلامی داشته‌اند. اطباء، ریاضیدانان، مورخان، علمای علوم فیزیک، شیمی، نجوم، هیئت، صنعت‌گران، معماران و هنرمندان از سرزمین ایران بودند که قدرت وتوان علمی و فرهنگی مسلمانان را ارتقاء بخشیدند. بهره‌گیری ایرانیان از علم نجوم و محاسبات مختلف در رابطه با صور فلکی، آئین‌ها و جشن‌های مرتبط با فصول و تغییرات و تحولات در پدیده‌های منظم کیهانی با توجه به موقعیت‌ها و شرایط خاص مکانی، نشانه‌ی تفکر و تدبر عنصر ایرانی در تحولات علمی و فرهنگی است. ایرانیان در هر عصر و زمانی از اعیاد و آئین‌های رایج در سرزمین بزرگ و متمدن ایران، برای اشاعه‌ی ارزش‌ها و هنجارهای انسانی بهره‌ جسته‌اند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد ایلام تصریح کرد: یلدا ازجمله آئین‌های ملی ایرانیان است که در موقعیت خاص زمانی و در پایان آخرین روز از فصل پاییز و نخستین روز از فصل زمستان برگزار می‌شود. در دوران کهن، شب مظهر تاریکی و تباهی و وحشت بوده و اغلب سعی می‌کردند که شب‌هنگام با افروختن آتش و افزودن نور، خانه روشن باشد. تا پلیدی و تباهی در آن راه نیابد. شب یلدا طولانی‌ترین شب‌هاست.

محمودیان تصریح کرد: چون فردای این شب روشنایی بر ظلمت غالب و روز طولانی می‌شود، ایرانیان تولد دوباره‌ی خورشید را که مظهر روشنایی است جشن می‌گیرند و این مراسم تبدیل به شب‌نشینی فامیل و بستگان و برطرف کردن کدورت‌ها می‌شود که در دنیای سرسام گرفته‌ی امروز از نیازهای زندگی اجتماعی است.

وی یکی از سنن قدیمی ایران‌زمین را آئین مهر نام برد و گفت: پادشاهان در روز اول دی‌ماه هرسال برای دور نشدن از مردم و بیان این‌که از مردم خود جدا نیستند از تاج‌وتخت حکمرانی خود جدا می‌شدند و تمام آن شب و روز را در میان مردم می‌گذراندند.

محمودیان بابیان اینکه ایلامیان نیز از قدیم‌الایام این شب را که همراه بابرکت، تندرستی، فراوانی، شادکامی و صله‌رحم است بزرگ داشته‌اند، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین پیامد اجتماعی شب یلدا دورهم و به‌جا آوردن صله‌رحم و احترام به بزرگ‌ترهای خانواده است.

وی گفت: استان ایلام از دوران گذشته تا حالا شب یلدا را با متل گویی و داستان خوانی رستم و سهراب و به‌خصوص شاهنامه‌خوانی به زبان کردی سپری کرده‌اند این شب‌نشینی همراه با خوردن میوه‌های خارج از فصل و آجیل‌های محلی همچون «گردو، بادام و قیصی»، «گندم شیر»، «عصاره خرما و کنجد» و «حلوای خرما و کشک سائیده» است.

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام خاطرنشان کرد: پیام یلدا این است که باتحمل سختی‌ها به سرمنزل مقصود و روشنایی می‌رسید.

انتهای پیام/891/ ع

R7718/P1494/S6,52/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام

فرمانده انتظامی استان ایلام با اشاره به اینکه بیش از ۱۴ هزار و ۷۴۷ پرونده قضائی به دوایر مشاوره و مددکاری کلانتری‌های سطح استان ارجاع شده است گفت: بیش از ۷۸ درصد از پرونده‌های ارجاعی به مراکز مشاوره پلیس استان منجر به مصالحه شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از خبرگزاری پلیس، سردار جمال سلمانی اظهار کرد: مراکز مشاوره پلیس در عرصه کاهش آسیب‌ها و جرایم اجتماعی و افزایش سطح امنیت روانی در جامعه گام‌های مؤثری برداشته‌اند.

وی افزود: با پای کار آمدن سازمان‌های حمایتی، و دخیل در حوزه آسیب‌های اجتماعی و بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‌توان به صورت گسترده و علمی در حوزه شناسایی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی ورود کرد.

فرمانده انتظامی استان ایلام اضافه کرد: با همت و پشتکار مشاوران و مددکاران اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، تعداد ۱۱ هزار و ۲۸۹ پرونده ضمن صلح و سازش از چرخه کار قضائی خارج شده است.

سلمانی با بیان اینکه ۷۸ درصد از پرونده‌های ارجاع شده به مراکز مشاوره منجر به صلح و سازش شده است، اضافه کرد: مراکز مشاوره پلیس در راستای رویکرد جامعه محوری پلیس راه‌اندازی شده‌اند.

وی تاکید کرد: اگر با رویکرد فرهنگی و آموزشی مسائل و معضلات اجتماعی حل و فصل شود بار انتظامی در جامعه نیز کاهش خواهد یافت.

فرمانده انتظامی استان ایلام افزود: شهروندان می‌توانند با شماره گیری شماره ۰۹۶۵۸۰ ضمن ارتباط با کارشناسان مرکز مشاوره از خدمات مشاوره روان‌شناختی، خانوادگی، ازدواج، تربیتی، فردی، تحصیلی، شغلی، گزینش و استخدام، بهره‌مند شوند.

کد خبر 751140

دیگر خبرها

  • جایگاه ویژۀ دختران در اندیشه اسلامی
  • نقش دانشگاه آزاد در توسعه همکاری‌های استان واسط عراق و ایلام
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • دیدار رئیس رسانه ملی با خانواده شهید هسته‌ای 
  • پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از مسایل مهم و محوری در ایلام است
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام